Privatleksjoner
Jeg kjører ut til elever i Vestfold, Telemark, Drammen, Asker og Oslo, og anbefaler å samles en gjeng for å dele på kjøreutgiftene. Dersom dere er mange i samme område kan jeg reise lengre. Ta kontakt dersom du ønsker privatleksjoner.
-
Vi setter av 1 time til første leksjon, for å ha tid til teori i forkant av timen, bli kjent med ekvipasjen, og legge opp en treningsplan med øvelser man kan gjøre på egenhånd frem til neste gang.
Videre leksjoner 40 minutter.Booking av leksjoner er økonomisk bindende.
-
Første leksjon a 1 time
1090,-
Resterende leksjoner a 40 minutter
690,-
Kjøring per km
4,5,-
Det er gratis å være tilskuer.
Dagskurs på Østlandet
Dagskurs kan arrangeres på hele Østlandet. Vi skreddersyr kurset etter deres behov. Det er plass til 8 ekvipasjer på et dagskurs. To privatleksjoner per ekvipasje + teori. Alle deltakerne får veiledning til videre trening på slutten av kurset. Ta kontakt dersom du ønsker å arrangere dagskurs.
-
Kurset består av 2 privatleksjoner per ekvipasje a 30 minutter, samt teori (1,5 time).
Booking av kursplass er økonomisk bindende. -
Pris per ekvipasje
2090,-
Pris teorideltakere
1090,-
Kjøring per km
4,5,-
Helgekurs i hele Norge
Helgekurs kan arrangeres i hele landet. Det er plass til 6 ekvipasjer per kurs. Hver ekvipasje får to leksjoner a 30 minutter lørdag, og en leksjon a 45 minutter søndag. Det er 1,5 time teori både lørdag og søndag. Alle deltakerne får veiledning til videre trening på slutten av kurset. Ta kontakt dersom du ønsker å arrangere helgekurs.
-
Kurset består av 2 privatleksjoner per ekvipasje a 30 minutter, 1 privatleksjon a 45 minutter samt 1,5 time teori lørdag og søndag.
Booking av kursplass er økonomisk bindende. -
Pris per ekvipasje
3590,-
Pris teorideltakere
1090,-
Kjøring per km
Reise er inkludert.
Prisjustering for 2025-sesongen Ved nyttår justeres prisene for helgekurs. Prisjusteringen vil i hovedsak påvirke kurs utenfor sentrale Østlandet, Bergen, Trondheim og Stavanger grunnet lengre reisevei. Dette påvirker ikke kurs bestilt før 25. september 2024.
Kurskalender 2024
-
Berge Gård, Orkanger
2. og 3. mars 2024
Dette kurset er fullbooket. Se mer informasjon i arrangementet.
-
Stall Gislesjø, Skien
13-14. april 2024
Dette kurset har en ledig plass. Mer informasjon finner du i lenken under.
-
Kulerød Gård, Andebu
1-2. juni 2024
Dette kurset er fullt, men det er fremdeles mulig å melde seg på som teorideltaker.
-
Stall Kvernbakkan, Namsos
29-30. juni 2024
Dette kurset er fullbooket. Se mer informasjon i arrangementet.
-
Kulerød Gård. Andebu
27-28. juli 2024
Dette kurset er fullbooket, men du kan fremdeles melde deg på som teorideltaker.
-
Stavholt Gård, Trondheim
3-4. august 2024
Se mer informasjon om påmelding og ledig plasser i arrangementet lenket til nedenfor.
-
Marisletta Gård, Tromsø
10-11. august 2024
Se mer informasjon om påmelding og ledige plasser i arrangementet lenket til nedenfor.
-
Storlund Horses, Danmark
24-25. august 2024
Se mer informasjon om påmelding og ledige plasser i arrangementet lenket til nedenfor.
-
Hollingsholm Gård, Molde
21-22. september 2024
Dette kurset er fullbooket, men du kan fremdeles melde deg på som teorideltaker.
-
Stall Gamlemsvik, Ålesund
19-20. oktober 2024
Se informasjon om påmeldig og ledige plasser i arrangementet lenket til nedenfor.
-
Buer Gård, Halden
23-24. november 2024
Se mer informasjon om påmelding i arrangementet lenket til nedenfor.
Ofte stilte spørsmål
-
Det optimale er om man har tilgang til en ridebane eller ridehall med god plass. Vi arbeider med hestene helt løse om du ønsker å jobbe i liberty, slik at hesten til enhver tid kan velge å ta en pause og kommunisere det den føler. Paddocker med mye gress er ikke optimalt. Jeg underviser helst ikke i rundpaddocker eller andre innhenginger med lite plass.
-
Deg selv, en hest og gjerne en vanlig grime. Jeg anbefaler også å ta med et par ulike typer godbiter, jakke eller vest med store lommer, eller veske. Jeg har alltid med targets til utlån.
-
Treningen passer for hester i alle aldre og situasjoner. Både hester i trening, pensjonerte hester, skadde hester som trenger mental stimuli ved feks bokshvile, hester med utfordringer av ulike typer. (Hengerlasting, håndtering, uønsket adferd fra bakken/under rytter)
-
Jeg jobber med hester i alle aldre. Føll må være gamle nok til å kunne spise fast føde.
-
Det gjør jeg, ta kontakt på e-post: matilde@frihest.no
-
Dersom du ønsker å benytte deg av positiv forsterkning (belønningsbasert trening og target) må du bruke godbiter. Det finnes mange ulike typer mat man kan tilby, og vi gir som regel grovfôrbaserte alternativer som gresspellets, høy, lucernehakk, hay cubes etc, som er godt egnet. Hvis hesten din er aggressiv rundt mat eller har annen innlært uønsket adferd, løser vi dette sammen.
-
Det kan man! Du kan alltid komme som teorideltaker, og på kursene på Kulerød kan man også ha hesteplass på kurset og låne hest uten kostnad.
-
Det kan man. Ta kontakt på matilde@frihest.no for å avtale tid.
-
Jeg jobber med problemer som mataggresjon, problemer med håndtering i hverdagen, hengerlasting og transport, uønsket adferd under rytter og i trening, seperasjonsangst og mer.
-
Dersom du ønsker å arrangere helgkurs kan du sende en e-post til matilde@frihest.no.
For å arrangere kurs trengs tilgang til utendørs ridebane (kun sommerhalvåret) eller ridehall. Det er også behov for egnet innendørs rom med sitteplasser til alle deltakerne, under teorien lørdag vises blant annet en presentasjon.
Det er plass til 6 ekvipasjer med hest på helgekursene, arrangør setter tak for antall teorideltakere. Ved lengre reiser med fly, trenger vi minimum 7 påmeldte teorideltakere.
Ved avtalt kursdato åpnes det for påmelding, og det anbefales å publisere et Facebook-arrangement for å spre ordet. Deltakere melder seg på direkte til kursets arrangør og kursavgiften betales til arrangør ved påmelding. Det er bindene påmelding og plassen er ikke booket før betaling er mottatt.
-
Som teorideltaker på helge- og dagskurs, er du tilstede under hele kurset. Du observerer alle leksjonene med hest som foregår på ridebanen (der jeg forklarer underveis), er med på det sosiale og deltar på alle teorileksjonene (under helgekurs er det en teorileksjon lørdag og en søndag). Kort oppsummert er dette en super mulighet til å ta til seg ny lærdom, observere ulike hester, og få med seg "en solid verktøykasse" hjem fra kurs, uten kostnaden for en hesteplass, og uten at du er ansvarlig for en hest under kurset. Da kan man som regel ha litt mer senkede skuldre og la alle inntrykkene synke inn.
-
Man kan booke både foredrag, og/eller demo. (2 timer) Prisen ligger på 5000,- pluss evt reise.